Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Hasselbackspotatis med Västerbottensost
Kategorier:

Tillbehör v

Fler recept med:


Klassisk hasselbackspotatis görs med smör och ströbröd, men här strör vi på riven Västerbottensost istället.

Ingredienser

För 2 personer


  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen. Lägg varje potatis i en träslev, så att du kan skära djupa skåror i den utan att gå hela vägen igenom.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, med skårorna uppåt.
  4. Smält smöret i en kastrull och pensla potatisarna med smör.
  5. Ställ potatisarna mitt i ugnen, i 20 minuter.
  6. Ta ut potatisarna och pensla dem en gång till, med återstoden av smöret. Strö över flingsalt och riven ost.
  7. Låt potatisarna stå mitt i ugnen i ytterligare 10 – 20 minuter, tills den är genommjuk.



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:11

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen